HEMMAVÅRDEN

DU HAR VÄRLDENS MÖJLIGHETER

Det du gör och ger huden dagligen
ser  & känner du också resultatet av.


 1. Ditt mindset
  Det du upprepat säger till dig själv uppfattar hjärnan som sanning. Tänk snälla, upplyftande tankar om dig själv. Hjärnan är plastisk vilket betyder att den ändrar sin fysiska form utifrån dina tankar. Vi tänker till största del samma tankar dag ut och dag in. Det kan du omprogrammera!
  Bestäm dig för positiva sanningar som gör dig starkare och ge dig tid att följa rutiner som främjar din hälsa.

 2. Kosten
  Se till att få i dig grönsakerna, bra fetter, proteiner, vitaminer & mineraler.
  Under stress förbränns vitaminer & mineraler snabbare och du kan behöva ta tillskott. Det pågår ofantligt mycket processer ständigt inom dig som behöver alla näringsämnen för att fungera så du slipper trötthet, värk, sendrag, torr eller obalanserad hud, kvickare hjärnkontor etc

 3. Tillräckligt med vatten
  Fördela under dagen och se till att få i dig det din kropp behöver. Huden binder upp till 20% av vattnet i kroppen och slätar ut ytliga torrhetslinjer, gör huden klar & ren, ökar näringstillförseln till cellerna samt transporterar bort slaggämnen.

 4. Djupandas
  Renar huden samt reducerar stressens effekter då du kommer ner i parasympatiska tillståndet. Immunförsvaret stimuleras och slaggprodukter får en skjuts i rätt riktning.

 5. Fysisk aktivitet
  När du rör på dig ökas blodcirkulationen och mer näring når cellerna samt lymfsystemet stimuleras och små ansamlingar av vävnadsvätska och svullnader dämpas eller upplöses helt. Du minimerar risk för att vara låg i humöret, benskörhet, hjärt- och kärlsjukdomar. Bara för att nämna yttepyttelite av vinster!
  Att stretcha och sträcka på kroppen förbättrar flödet i fascian som sträcker sig i hela kroppen och därmed påverkar du även huden i ansiktet.Varför inte börja med stretch och promenader - gör stor skillnad.

 6.  Skönhetsömnen
  Under sömnen repareras allt i kroppen. Oerhört viktigt och ska inte bortprioriteras.
  Ta inte in sådant som får igång hjärnan på kvällen som nyhter, mail eller sociala medier. Sänk belysningen och varför inte prova att lägga till tacksamhetsnoteringar. Motgift mot negativa tankar...

 7. Ljuset
  Se till att få ljus då det stimulerar hormoner och hjälper balansen i kroppen för en rad viktiga funktioner. När det är möjligt se till att få en morgondos som ska vara extra värdefullt för dygnscykeln. Allt ärbättre än inget, 10 minuter på lunchen - missa inte.

 8. Hudvårdsprodukter
  Det du väljer att tillföra varje dag är avgörande. Behovet varierar under årstider, arbetsförhållanden, sjukdom etc och det är stor vinst att regelbundet få expertens ögon på din hud och veta vad som kan behöva justeras.
  Fukten är helt avgörande men behöver du den lågmolekylära hyaluronsyran eller väljs annat med fördel för din hud? Fetter, ceramider, peptider, syror, niacinamid, det finns mycket som kan hjälpa – eller stjälpa din hud. Din hudterapeut har kunskapen.

 9. Solskydd
  Kläderna som hatten och skjortan samt skuggan är det självklara valet för dig som är mån om din hud när solen är stark. Viktigaste ”antiage” och skyddande produkten för all hud. Hudterapeuten vet vad du ska tänka på i valet av SPF.

 10. Ritualer
  Använd verktyg som koppor, guasha och reflexologistav i kombination med djupandningen hemma för att nå större skillnad i hud och välmående.

 11. Bliss
  Att hänföras, känna WOW! ger en höjning av antiinflammatoriksa markörer i din kropp. Bevisat i forskning, precis som punkt 1 på denna lista. Förstå vilka möjligheter du hara tt påverka din hus och hälsa... Det kan tex vara att njuta av soluppgång, körsång, vackert musikstycke, dansa
 12. Att bromsa åldrandet
  Meditation och fasta föryngrar. 

 13. Undvik
  Socker, driver inflammation i kroppen och ger rynkor i huden och gör kroppen sjuk. Vetemjöl och mjölkprodukter ger många - inte alla - sämre hud.
  SLS i produkter är uttrokande.
  Stress... som vi alla vet och kan vara en svår nöt att knäcka. Men nödvändig att förhålla sig till.
  Att sola huden röd.


 14. Ta hand om ditt lymfsystem <3 Produkter kan skickas till önskad adress.
Hemmarutinerna följs upp kontinuerligt och justeras när du kommer på behandlingarna.

När du väljer att handla hos mig får du;
Kundbonus på produkterna
Förtur till populära behandlingstider
Tillgång till min expertis framåt
Förhandsinfo om nyheter
TACK för att du stöttar min verksamhet


Amber Balm Cleanser M Picaut Hansen Co Taby
lipbooster_web
Gold Magician Oil M Picaut
Guasha verktyg Hansen & Co
MPicaut skincare ekohudvård

Copyright © All Rights Reserved

M PICAUT SKINCARE

Råvaror från rena odlingar och odlaren har omsorg om plantor och miljön.


Ekologiska ingredienser, prebiotika & aktiva peptider ger Sveriges mest vinnande hudvårdsserie! 

Genom det spännande mötet mellan det renaste naturen kan erbjuda och det mest effektiva forskningen kan prestera
har Mette tagit fram synnerligen effektiva formulas som dessutom känns så sköna att använda.


Självklart mikrobiomvänligt!

Tillverkas i Dalarna med grön el.
Mette vill att du med gott samvete kan ge dig själv effektiv skönhet med omtanke.

Läs mer om produkterna som används i behandling och som du kan köpa hos mig;

M Picaut – ekologiska hudvårdsprodukter (mettepicaut.se)


CLINICCARE

Används i Premiumbehandlingarna och ger fantastiskt fina resultat!


Hög halt aktiva ingredienser med bevisad effekt i huden.

CLINICCARE lågmolekylär hyaluronsyra är tusentals gånger mindre än vanliga hyaluronsyramolekyler = förmåga att gå djupt ner i huden för att återfukta + föryngra från insidan.

Specialformler garanterar resultat tack vare unik kombination av aktiva ingredienser.

Senaste tekniken för att uppnå högsta möjliga säkerhetsnivå - viktigt!

 Utvecklade för att garantera en djupgående och långvarig återfuktning av huden. Fuktbalansen är avgörande för alla hudtyper och tillstånd!

GUASHA & VERKTYG

Svensk genomtänkt design av hög kvalite och framställda etiskt. Silikonkoppor för fasthet & spänst eller lymfdrainage - jag visar hur du använder dem. Rosenkvarts och ametist är två av de ädelstenar som används i guashaverktygen som du lätt ökar dina resultat hemma med.Mushrooms är populära mest känd är nog rollers.


Du som handlar hos mig får rabatt på rek pris, önskar du se hela sortimentet och beställa från tillverkaren i mitt namn följ denna länk; GuashaCOOLA SUNCARE


Solskyddsprodukter framtagna med tanke på miljön och att din hud får mer än spf när den skyddas.