Massage
Heidi Hansen & Co Massage Ansiktsbehandling Friskvård

Massage är friskvård

 Här är 10 av de främsta fördelarna med massage och vilka hormoner som kan påverkas:

 1. Stressreduktion 
  Massage kan hjälpa till att minska stress och frigöra kroppen från spänningar. Det minskar produktionen av stresshormonet kortisol.
  Detta i sin tur har en rad avgörande effekter på din hälsa.

 2. Smärtlindring
  Massagetekniker kan minska muskelvärk och lindra smärta genom att frigöra spänningar i musklerna. Det kan också öka produktionen av endorfiner, vilka är kroppens naturliga smärtlindrare.Smärttröskeln höjs 

 3. Bättre cirkulation
  Massage främjar blodcirkulationen och ökar syre- och näringsflödet till vävnader och organ. Förbättrar cellernas funktioner.

 4. Förbättrad sömnkvalitet
  Massage kan hjälpa till att främja avslappning och förbättra sömnkvaliteten genom att påverka sömnhormoner som melatonin.Många kunder har berättat att de sov som en baby natten eller nätterna efter sin behandling.

 5. Ökad rörlighet och flexibilitet
  Genom att lösa upp muskelspänningar och öka blodflödet förbättras rörlighete och flexibilitet.

 6. Förbättrad sinnesstämning
  Massage bidrar till ökad produktion av serotonin och dopamin, vilket kan förbättra sinnesstämningen och minska känslor av ångest och depression.

 7. Stärkt immunsystem
  Regelbunden massage kan bidra till att öka produktionen av vita blodkroppar och förbättra immunsystemets funktion. Lymfflödet stimuleras varje gång vilket är avgörande för ditt immunförsvar.

 8. Minskat blodtryck
  Avslappningseffekterna av massage kan bidra till att sänka blodtrycket.

 9. Ökad medvetenhet om kroppen
  Genom att vara medveten om kroppens spänningar och obalanser kan du förhindra värk genom att vidta åtgärder för att förhindra problem.

 10. Förbättrad mental klarhet
  Massage kan hjälpa till att minska mentalt stress och förbättra fokus och klarhet.

Effekterna kan variera beroende på individuella skillnader och den specifika massagetekniken som används. Dessutom är interaktionen mellan olika hormoner och kroppsfunktioner komplex, och massage påverkar inte bara hormoner utan påverkar även nervsystemet och andra fysiologiska processer.

Copyright © All Rights Reserved